Kedves Világ!

Minden kósza híresztelés ellenére, nem vesztem el, még megvagyok. Sőt, most már itt is. annyira régen nem írtam, hogy alig találtam meg a menüben az írást. de aztán hirtelen megvilágosodott minden, előjött a tudatalattiból, ahol eddig mocorgott.

Jó volt ez a néhány hét lustálkodás, közvetlen intellektuális munka nélkül, mint amilyen ez a bloggolás. Az is jó volt, hogy sokan (jó, na, legalább tizen) jelezték, hogy hiányzok nekik. Mármint a szövegem a Transindexen. Tehát legalább ennyien olvasnak! A lustálkodásnak Kelemen nagyfőnök vetett véget, amikoris egy határozott smsben rámkiabált: “Kéne egy kicsit bloggolj!” “Mert ha nem, levesszük a linkedet” – ezt nem mondta, csak gondolta, szerintem. Megértettem a diszkrét célzást.

Tehát kitört az újév, kellene kezdeni vele valamit, mert különben nyomtalanul elmúlik. Vannak tervek meg remények. Például a JEA. Az első januári hétvégén Kolozsváron jártamban az Igazgató Tanács tervezgette a jövőt egy kicsit. Ha éreztek valami jót a JEA körül a következő hónapokban, jusson ez a mondat eszetekbe. De ne igyunk előre a medve bőrére.

A másik nagyratörő projekt erre az évre a Magyar Kollégium Temesváron. Régi álom: egy elitképző intézmény, ahol össze lehet gyűjteni tehetséges, a közélet iránt affinitást mutató fiatalokat. Akik látnak még a Bánságban magyar jövőt. Akik közül néhányan tovább védik a temesvári hídfőállást. Végre az Apáczay Közalapítvány január közepén kiírta a pályázatot erre is. Erre még visszatérek részletekkel, izgalmas a feladat. Most éppen azon munkálkodom, hogy rámozdítsam a témára az arra érdemes temesvári szellemi elitet.

Közben január 15. és 19. között Németországban jártam parlamenti küldöttséggel. Garmisch-Partenkirchen, amerikai katonai támaszpont, George C. Marshall European Centre for Security Studies, Conference forMediterran Dialogue. A Földközi-tengeri övezet biztonságpolitikai stratégiája. Mit keresett ott egy romániai parlamenti küldöttség, nem igen derült ki, de számomra érdekes és tanulságos volt. Ígérem, írok még róla, csak tisztuljon le a fejemben az egész.

Most megyek találkozni a temesvári hagyományőrzőkkel. Folyt. köv., ezentúl gyakrabban.