# malmos
2008. január 9., 21:23 e

Mi a garancia arra ,hogy nem uyganúgy ragadjátok majd a hatalmat magatokhoz pont mint az udemerében hátulról manipuláló régi komcsi elvtársak tsz,elnökök pártitkárok haszonlesők..stb.
Amúgy neked és Zsoltnak meg Tőkésnek igaza van csak sajnos semmivel sem külömb a polgári szövettség tábora ise!Mindenki koncot lát csak apolitikában !
Kevés gerinc maradt az emberekben!Kezdetben 90,91 körül nem így volt csak hamar érvényesültek az oportunisták!

Kedves Malmos!
A politika arról szól, hogy megpróbálod a választópolgár szavazatban kifejezett bizalmát megszerezni, hogy ezáltal csapatod tagjaival közösen olyan pozícióba kerülj, ahonnan az általad jónak tartott irányba befolyásolhasd a körülötted zajló világ történéseit. A tisztségbe kerülést, vagyis a valamilyen színtű “hatalom” gyakorlását – ami kétségkívül előnyökkel is jár – akkor érzi a választópolgár koncszerzésnek, ha azt te, a politika ősi mesterségét űző személy kellő alázat, felelősség és átláthatóság nélkül teszed azt. Megismétlem, amit már mondtam ugyanitt valakinek: a polgári tábornak még igazából igen korlátozott lehetősége volt bizonyítani, hogy felelősebben és nagyobb alázattal viszonyul a hatalom gyakorlásához, mint az RMDSZ tisztségviselői.
Abban igazad van, hogy a kilencvenes évek elejének romantikus – várakozásokkal telített, rendszerváltási utóláz által fűtött – időszaka elmúlt egyszer s mindenkorra, olyan mértékű és tipusú közéleti szerepvállalásra már nem lehet számítani. Nem mind opportunista, aki ma politikai szerepre adja a fejét, bár kétségtelen, hogy elég gyakori ez az állatfajta.
Garancia nincs, esély van. Nem kellene elszúrni, mert ki tudja, mikor jön a következő…